Cum setezi Google Family Link

Family link este o aplicație prin care părinții pot controla și monitoriza telefonul copiilor. Copilul trebuie să aibă un telefon cu Android și un cont Google. Părintele poate instala Family Link și pe un iPhone, nu pierde din funcționalități.

Iată ce trebuie să faci, ca să instalezi și să configurezi Family Link. 

  1. Descarcă și instalează aplicația Family Link pe telefonul tău sau pe tabletă. (Android, iOS)
  2. Deschide aplicația și apasă pe „Crează un cont pentru copil” sau „Adaugă un copil” dacă ai deja un cont.
  3. Pe telefonul copilului, conectează-te cu contul Google creat special pentru el.

Am făcut contul, acum trebuie să-l introducem în noul telefon al copilului. Reset înainte și înapoi la configurare. 

Apoi configurarea merge ca la oricare alt telefon cu Android. E nevoie să adăugăm și contul nostru de părinte, dar nu poate fi folosit – ci mai degrabă ca să ne dea drept de admin. 

E destul de simplu, așa-i? Odată logat în cont, pe telefonul copilului nu mai trebuie setat nimic, nici măcar nu trebuie instalat Family Link – controlul se face by default.

Cu Family Link poți face următoarele:

  • Setează limite de timp pentru utilizarea dispozitivului: poți stabili cât timp poate fi utilizat dispozitivul în fiecare zi și poti seta limita de timp pentru anumite aplicații.
  • Monitorizează activitatea dispozitivului: poți vedea ce aplicații sunt utilizate, cât timp sunt utilizate și când sunt utilizate.
  • Blochează anumite aplicații: poți bloca anumite aplicații care nu sunt potrivite pentru vârsta copilului tău.
  • Găsește dispozitivul: poți să vezi tot timpul unde este telefonul și câtă baterie mai mare. În cazul în care telefonul este furat sau pierdut, acesta nu poate fi resetat.
  • Dacă copilul vrea să instaleze un joc, să zicem Stumble, părintele primește notificare pe telefon și poate să permită sau nu instalarea. 

 

Lasă un comentariu