Pe dispozitivele Apple, controlul parental se face prin Family. Foarte ușor și deja integrat în sistemul de operare, nu trebuie aplicație dedicată ca-n Family Link de la Google.
Contul copilului se poate face direct din Configurări sau Settings – sub contul de iCloud există categoria Family. Aici pot fi băgați alți membri ai familiei pentru împărțirea abonamentelor ori aplicațiilor.
După ce dai click pe iconița din dreapta sus ești întrebat dacă vrei să inviți alte persoane sau să creezi un cont de copil. Trebuie să adaugi prenume, nume și data nașterii, adresă de e-mail, care poate fi făcută și prin icloud.com.
După ce toate acestea sunt adăugate, ar trebui în scurt timp să vedeți toate setările disponibile în Apple Family.
- Părinți/Tutori. Poți să adaugi un alt doilea părinte care să administreze telefonul copilului de la distanță;
- Timp de Utilizare. Aici poți să vezi cum este folosit dispozitivul. Spun dispozitiv pentru că acest timp poate fi afișat și pentru o tabletă. Putem seta perioadă de repaus (când nu poate fi folosit telefonul);
- Limitare aplicații. Fixare limită de timp pentru un joc sau o aplicație;
- Limită de comunicare. Cât poate să vorbească cu anumită persoană, pot fi limitate contacte și grupuri, părintele poate gestiona și contactele copilului;
- Permise Întotdeauna. Aplicații care nu pot fi limitate, șterse – Telefon, Mesaje, Hărți, Whatsapp.
Pot fi incluse și informații despre site-uri web pe care copilul intră.
Apple Family poate fi folosit până când copilul împlinește 6 ani. Mai multe informații găsești și aici, pe site-ul Apple.
Pentru Android, am scris un tutorial cu Family Link.